poniedziałek, 14 lipca 2014

RATATOUILLE

Ratatouille, czyli moc warzyw! Piękne, kolorowe i zdrowe danie. Nic dodać, nic ująć. No to już: biegusiem do kuchni :)



Składniki;

  • 1 cukinia zielona
  • 1 cukinia żółta
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 1 pomidor malinowy
  • 3 łyżki oliwy
  • do przyprawienia: zioła prowansalskie, bazylia, oregano i papryka ostra


Sposób przygotowania:
  1. nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni
  2. wszystkie warzywa obierz, umyj i pokrój w plastry (kupując składniki, postaraj się, aby miały podobną wielkość)
  3. nasmaruj blaszkę lub naczynie żaroodporne oliwą
  4. układaj kolejno pokrojone warzywa (tak jak na zdjęciu)
  5. całość polej oliwą, posyp ziołami i papryką
  6. piecz w piekarniku przez 30 minut



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz