Składniki:
- 1 główka sałaty lodowej
- 1 ogórek szklarniowy
- 250 g pomidorków koktajlowych
- pół kilo piersi z kurczaka
- pół pęczka szczypiorku
- 1 opakowanie fety
- 2 łyżki oliwy
- przyprawa do kurczaka
Sposób przygotowania:
- pokrój pierś na cienkie płaty (jak na kotlety) i usmaż na patelni z niewielką ilością oliwy
- przestygniętą pierś pokrój w kostkę i dodaj przyprawę do kurczaka
- główkę sałaty przekrój na pół i każdą z części poszatkuj na mniejsze kawałki
- pomidorki koktajlowe i ogórka pokrój w ćwiartki, fetę w kostkę a szczypiorek na drobno
- przygotuj miskę: wsyp do niej wszystkie pokrojone składniki i delikatnie wymieszaj
- całość polej oliwą
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz