Składniki:
- 3 duże pomidory
- pół piersi z kurczaka
- 1 kulka mozzarelli light
- 2 kromki pieczywa (ja użyłam chleba pszennego z ziarnami)
- przyprawa do kurczaka
Sposób przygotowania:
- nagrzej piekarnik do temperatury 200 stopni
- nasmaruj blaszkę lub naczynie żaroodporne oliwą
- pierś pokrój na cienkie płaty (jak na kotlety) i usmaż na patelni z niewielką ilością oliwy
- przestygniętą pierś pokrój w drobną kosteczkę i dodaj przyprawę do kurczaka
- pokrój w plasterki mozzarellę
- włóż kromki chleba do tostera, otrzymane tosty pokrój w kostkę (jeśli nie masz tostera usmaż kromki na suchej patelni)
- wymieszaj w misce kurczaka i grzanki
- odkrój z pomidorów ich górną część i wydrąż całość miąższu nasiennego
- do każdego pomidora wkładaj kolejno: po dwa plasterki mozzarelli, mieszankę kurczaka z grzankami i plasterek sera na wierzchu
- przykryj nafaszerowane pomidory odkrojoną wcześniej ich górną częścią
- połóż pomidory na blaszce i piecz w piekarniku przez 30 minut
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz