Składniki:
- 4 jajka
- szklanka mąki pełnoziarnistej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 2 łyżki słodziku
- 200 g serka chudego "Emilki"
- pół puszki ananasa
- do wysmarowania blaszki odrobina masła i bułki tartej
Sposób przygotowania:
- rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni
- przygotuj blaszkę: wysmaruj odrobiną masła i posyp bułką tartą
- oddziel żółtka od białek; białka ubij na sztywną pianę, następnie dodaj żółtka, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i łyżkę słodziku, całość bardzo delikatnie wymieszaj
- przelej ciasto do formy i wstaw do piekarnika na 20 minut
- przygotuj krem: potraktuj blenderem ananasy, dodaj serek i pozostały słodzik, całość dokładnie wymieszaj
- upieczone i przestygnięte ciasto przekrój wzdłuż na pół (ja najpierw odkroiłam spieczone brzegi)
- biszkopty ułóż obok siebie, tak aby stykały się dłuższymi krawędziami
- posmaruj przygotowanym ciasto kremem
- zwiń delikatnie tworząc roladę (w trakcie zwijania uważaj na miejsce "łączenia" biszkoptów)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz